Do it yourself

Reduce, reuse, recycle!

Reduce, reuse, recycle!

Cu talent şi imaginaţie poţi reinventa moda

La bază este tapetul. Cu asta a început Alexandra, însă cu timpul afacerea ei s-a diversificat, fiindcă clienţii au început să îi ceară sfaturi legate de amenajările interioare. De un an şi jumătate a trecut la o mică secţie de croitorie, cu două angajate care fac draperii, perdele, perne personalizate şi haine pentru copii. Convinsă fiind că găsirea unor soluţii care să îmbine arta şi creativitatea cu nevoia de a asigura un mediu cât mai curat şi sănătos vor duce la un viitor mai bun, Alexandra a trecut la o nouă etapă în activitatea firmei pe care o conduce. De aceea, a creat în micul său atelier o modă sustenabilă, prin reîntrebuinţarea confecţiilor vechi sau a celor neutilizate.

A început cu jeansii,  pentru că materialul este rezistent şi durabil. Genţi de zi pentru femei, de plajă, genţi de laptop, perne decorative, corturi de joacă pentru copii - acestea sunt doar câteva din produsele realizate la Sântana de Mureş, localitate aflată în imediata apropiere a municipiului Tîrgu Mureş. Dar produsele nu au rămas la locul de baştină, acestea au luat calea expoziţiilor sau a clienţilor, Made in RO de la Bucureşti fiind unul dintre evenimentele unde firma Oltdesign a avut un stand de produse reciclate din jeansi restilizaţi. Dar lucrurile nu se opresc aici. Se doreşte ca proiectul să fie implementat pe termen lung, prin educarea oamenilor care să ajungă să îşi facă propriile produse din materiale reciclabile.

În timp ce prezentăm acest concept la expoziţii şi târguri, îi îndemnăm pe cei cărora le plac produsele noastre să ne ceară „reţeta”, iar noi le oferim suport ca să realizeze acest produse acasă”, spune Alexandra Oltean, promotorul acestui proiect menit să încurajeze originalitatea şi creativitatea oamenilor.

Reduce, reuse, recycle!

Pasul următor este organizarea de ateliere DYI, cu participarea întregii familii care petrece un timp plăcut împreună, făcând produse unicat pentru cei dragi.

Îmi place când produsele noastre au o poveste, au „suflet” , încercăm sa transmitem asta în cadrul atelierelor. În continuare colectez materiale pentru proiecte viitoare nu dor textile, ci şi lemn, ţevi sau europaleţi. Totodată, participăm la ateliere părinţi- copii unde meşterim sau facem activităţi creative acasă, cu băieţii mei, cel mic de 2 ani, iar cel mai mare de 3 ani şi jumătate”, mărturiseşte titularul proiectului.

Reduce, reuse,recycle!

Share!