Tineret

Kidibot Energy Battle

Kidibot

Crocobeţii pot fi învinşi doar de copiii care citesc

Aţi auzit vreodată de nişte extratereştrii răutăcioşi care vor să cucerească Pământul prin lene şi prostie? Ei bine, Crocobeţii, căci despre ei este vorba, oricât de puternici ar fi, pot fi învinşi chiar de copii, cu nişte arme foarte eficiente. Ştiţi ce trebuie să facă copiii pentru a ajunge salvatorii planetei: să citească şi să înveţe cât mai multe despre eficienţa energetică şi protecţia mediului înconjurător! Asta şi-a propus să facă vicepreşedintele Asociaţiei StartEvo, Constantin Ferseta, prin intermediul platformei educaţionale Kidibot Energy Battle: să îi determine pe copii să citească cât mai mult.

Şi asta pentru că, în România, statisticile sunt de-a dreptul îngrijorătoare: avem 42 % analfabetism social, dar şi un loc fruntaş la violenţa în familie, abandon şcolar, neîndeplinirea sarcinilor de colectare selectivă a deşeurilor asumate de România în faţa UE şi multe altele.

Ideea mi-a venit în felul următor - noi avem doi copii la şcoala generală, iar în clasa I-a, copilul meu cel mare a citit 20 de cărţi. Am rămas foarte surprins să aflu şi de ce. Am descoperit că asta s-a întâmplat datorită presiunii sociale pozitive – în grupul lui de prieteni era concurenţă care să citească mai mult”, spune Constantin Ferseta cel care a iniţiat proiectul.

Platforma online se adresează tuturor copiilor din România, de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a. Pe aceasta platformă, copiii răspund la chestionare despre ecologie, protecţia mediului, utilizarea responsabilă a energiei. Astfel, ei adună puncte şi îşi ajută echipa, adică clasa, să lupte împotriva Crocobeţilor.

Quizurile sunt de 10 întrebări, fiecare cu câte 4 variante de răspuns. Fiecare răspuns corect în proporţie de 70% aduce şi un bonus de puncte. Copiii primesc numeroase insigne şi urcă nivele, în funcţie de cât de bune sunt răspunsurile lor, dar şi de felul în care reuşesc să convingă alţi copii din clasă să intre în luptă împotriva Crocobeţilor. Copiii vor primi, de asemenea, diplome şi certificate oficiale, prin care Asociaţia StartEVO şi Kidibot îi vor certifica că ştiu ce trebuie să facă pentru a salva planeta prin intermediul măsurilor ecologice şi a celor de eficienţă energetică. Kidibot este un roboţel din spaţiul cosmic care îi ajută pe copiii să lupte împotriva Crocobeţilor.

Ca în orice competiţie, există topuri individuale, pe echipe, oraşe, pe ţară.

Platforma este de mare succes, spune vicepreşedintele Asociaţiei StartEvo, pe aceasta fiind înscrişi copii din peste 10% din şcolile din România. Platforma a fost lansata şi în SUA şi se fac pregătiri pentru Canada, Quatar şi Marea Britanie.

Share!