Companii

Craft Bicycle

Craft Bicycle

Cu bicicleta din bambus în jurul lumii

Spiritul antreprenorial îl are de mic copil. L-a simţit încă din urmă cu 20 de ani, când vindea legume din solarul bunicilor şi visa să construiască o companie mare de care să audă toată lumea. Dar timpul a trecut repede. A absolvit cursurile Facultăţii de Horticultură din Bucureşti, devenind inginer peisagist, iar spiritul de întreprinzător nu numai că nu a dispărut, ci chiar s-a dezvoltat şi a căpătat noi forme. Totul a început cu o revistă de specialitate în care a citit că o companie din SUA producea biciclete din bambus. A fost atât de fascinat de ştire încât timp de trei zile nu a mai ieşit din casă, documentându-se cu asiduitate. Acesta este începutul poveştii lui Sabin Dimian, tânărul CEO al companiei Craft Bicycle.

A vrut să pună pe roţi o bicicletă pe care să şi-o permită cât mai multă lume, fiindcă modelul de care citise, fabricat în SUA, avea preţuri exorbitante, între 2.000 şi 8.000 de euro. Zis şi făcut. A revenit la bunici şi în grajdul acestora, un loc nu foarte primitor, fără vreo sursă de finanţare, a început să gândească noul model de bicicletă cu care să cucerească lumea. Nu s-a lăsat descurajat de cei care spuneau că ar fi bine să se ţină de facultate în loc să viseze. Totuşi, cineva a crezut în visul lui. E vorba de Ion Morozan, cel care a finanţat proiectul, devenindu-i asociat în această afacere.

Noul model de bicicletă din bambus laminat realizat de Sabin şi echipa lui „atât de puternică”, după cum el însuşi mărturiseşte, va fi produs în serie din această vară şi va costa circa 900 de euro.

Craft Bicycle

Spre deosebire de bicicletele tradiţionale, care în timpul procesului de fabricaţie sunt supuse unor procese chimice, dăunătoare mediului inconjurator (fiind foarte greu de reciclat sau recondiţionat), procedeele de productie Craft Bicycle integrează peste 50% materiale sustenabile, folosind bambusul ca material principal.

Nu doar ecologică, ci şi extrem de confortabilă, biclicleta din bambus are marele avantaj că în timpul deplasării materialul din care este construită absoarbe vibraţiile drumului.

Echipa de la Craft Bicycle a lucrat ani de zile dezvoltând o nouă tehnologie de asamblare, care permite ca bicicleta să fie realizată în câteva ore, oferind posibilitatea de a fi produsă în serie.

În acest an, bicicleta din bambus va intra pe piaţa din România şi va fi cea mai accesibilă bicicletă din Europa realizată din materiale sustenabile.

Share!