Idei

BuyMySell

BuyMySell

Vrei un “asistent” personal pentru reciclat? Îl poţi descărca în smartphone.

Eşti îngrijorat de cantitatea de deşeuri pe care le produci şi de impactul lor asupra mediului înconjurător? Te-ai întrebat cum poţi da o mână de ajutor naturii, reciclându-le? Nu eşti singurul, mulţi dintre noi, fie că producem deşeuri prin consumul casnic, fie prin activitatea economică, dorim să ne implicăm dar nu ştim prea bine ce să facem cu deşeurile, unde să ne adresăm şi cine le reciclează. Proiectul BuyMySell, dezvoltat prin eforturi proprii de Bogdan Marin, este o aplicaţie pentru smartphone-uri care vine să răspundă acestor întrebări. Dar ce face această aplicaţie?

Pur şi simplu, face legătura directă între cei care doresc să recicleze şi firmele de reciclare. Prin intermediul BuyMySell putem acum preda gratuit sau chiar vinde stocurile de deşeuri pe care le producem. Totodată, ca o consecinţă a implementarii noii platforme, au apărut curierii de deşeuri, persoane care colectează stocurile cedate gratuit de către cei care le deţin şi le valorifică la centrele de colectare. Practic, BuyMySell este calea eficientă prin care deşeurile pot ajunge mult mai uşor şi sigur la reciclare iar cei implicaţi sunt recompensaţi.

Proiectul a demarat în luna septembrie 2017 iar prima versiune a aplicaţiei a fost lansată în Google Play în martie 2018. Până în acest moment au fost lansate încă trei versiuni actualizate cu noi funcţionalităţi.

BuyMySell screenshots

În 3 luni de zile, fără o promovare reală pe piaţa din România, avem peste 250 de utilizatori. În acest moment avem stocuri publicate în aplicaţie de aproximativ 78.000 kg, până acum fiind tranzacţionate peste 4500 kg de deşeuri”, spune Marin Bogdan, titlularul proiectului.

Proiectul are feedback–uri pozitive de la firme de reciclare şi a trezit interesul mai multor publicaţii care au scris articole despre aplicaţie. Potenţialul aplicaţiei este departe de a fi atins şi noi funcţionalităţi pot fi adăugate.

Aşa că, descarcă şi tu aplicaţia din Google Play şi hai la reciclat!

Share!