SaveEnergy

SaveEnergy

Dispozitivul care te salvează de consumul vampiric.

Cu toții ne dorim să reducem consumul inutil de energie, acasă, la birou, oriunde ne-am afla, din rațiuni financiare, dar şi din dorința responsabilă de a limita risipa de energie și de resurse. 

De aceea izolăm clădirile, folosim aparatură electrocasnică cu eficiență ridicată, reglăm temperatura în funcție de programul de zi cu zi etc. Dar cum rezolvăm problema consumului vampiric – cel generat de device-urile lăsate în priză și care folosesc energie chiar dacă sunt doar în stand-by? Deconectarea și reconectarea zilnică a tuturor aparatelor alimentate cu energie electrică, și da, avem destule, nu este o soluție viabilă!

SaveEnergy ne oferă o soluție avansată de hardware și software ce își propune să economisească exact acest tip de consum de energie. 

Concret, este vorba despre o priză inteligentă care are în interior o tehnologie avansată de inteligenţă artificială care detectează automat când device-ul este OFF și când este ON, iar atunci când este OFF, după un anumit timp, îl deconectează de la curent.

"Îmi amintesc foarte bine cum a luat naștere ideea acestui proiect: în clasa a XI-a, profesoara de fizică ne-a explicat în detaliu procesul din spatele prizelor și ne-a spus că se pierde foarte mult curent și în contextul în care nu se folosește aparatul în sine. Consumă chiar și priza! Am avut o sclipire și am notat în pauză ideea de start. Dezvoltând ulterior proiectul, în discuțiile cu clienții, am ajuns să adăugam tot felul de funcționalități noi și să ne dăm seama că este un business real din care putem schimba ceva", spune Alexander Stoica-Marcu inițiatorul proiectului.

Dispozitivul este util tuturor consumatorilor, indiferent că vorbim despre consumatori mici, casnici sau companii, corporații, deoarece eficientizarea consumului, reducerea acelui consum inutil și reducerea implicit a facturii îi avantajează pe toți, deopotrivă.

SaveEnergy ne ajută să scăpăm de grija consumului inutil de energie, nu mai conectăm/deconectăm device-urile folosite zilnic și mai mult, putem economisi cu minim 10% din valoarea lunară a facturii la curent, bani pe care îi putem direcționa spre alte cheltuieli personale sau poate chiar pentru a face un bine celor de lângă noi.