Green Bee

Green Bee

După o călătorie spaţială vei deveni cel mai mare apărător al naturii.

De cele mai multe ori, mediul înconjurător este agresat de intervenţia omului. Din acest motiv s-au produs serioase dezechilibre care ne afectează pe toţi. Dar cum putem deveni factori activi în acţiunile de conciliere a omului cu natura? Ar putea fi, oare, soluţia o navă spaţială? Şi ne-ar putea duce într-o direcţie bună? Asociaţia Green Revolution este convinsă că o călătorie spaţială dedicată copiilor, desigur, una imaginară, în care să poată dobândi cunoştinţe despre ecologie, le va capta atenţia acestora şi vor pleca acasă mai responsabili, dornici să devină apărătorii naturii.

Green Bee este un proiect interactiv ce foloseşte cele mai moderne şi importante tehnologii, ajungând la folosirea realităţii virtuale. Inovator şi unic în lume, proiectul este adresat copiilor din România cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani care au posibilitatea de a-şi dezvolta deprinderi responsabile faţă de mediul înconjurător, prin intermediul unei călătorii imaginare în spaţiu cu nava Green Bee.

În Parcul Tineretului din Bucureşti a fost creat un spaţiu multimedia, sub forma unei nave spaţiale – o construcţie modernă cu un diametru de 50m, echipată cu ecrane de proiecţie, calculatoare interconectate cu touchscreen, efecte speciale şi sisteme automatizate. O clasă de ecologie - “călătorie spaţială” - se face cu 10 copii şi durează 45 de minute. Proiectul se desfăşoară zilnic pe durata a 9 luni pe an, atingând peste 7.000 de copii anual şi peste 30.000 de copii până acum.

Călătoria imaginară îi duce pe copii departe în Univers, în galaxii aflate la zeci și sute de ani lumină, într-o misiune de identificare, terraformare și colonizarea de noi planete. În timpul misiunii, copiii vor avea de îndeplinit sarcini exacte, vor fi parte activă a echipajului și vor fi puși să găsească soluții pentru a depăși provocările cu care se confruntă.  După această experienţă, copiii vor învăța să prețuiască mai bine resursele naturale, mediul și ecologia în momentul când vor realiza că nu orice loc din Univers poate reprezenta o „casă” la fel de primitoare precum Terra.

“Copiilor le place foarte mult modul în care primesc informaţiile despre mediu, fiindcă totul este joc, sunt tot felul de efecte speciale, scaunele se învârt, ceea ce îi face pe copii să aibă senzaţia că sunt în spaţiu”, spune Geanina, managerul acestui proiect.

Prin intermediul acestui proiect, ne dorim ca generațiile viitoare să înţeleagă importanţa grijii faţă de mediu şi să se implice activ în acțiuni concrete prin care să se îngrijească de mediul în care trăiesc, susţin iniţiatorii proiectului Green Bee.