Upcycling Garage

Upcycling Garage
Două asociaţii şi-au propus să creeze primul magazin fizic cu produse obţinute din deşeuri şi alte materiale neconvenţionale, prin tehnici caracteristice upcycling-ului. Magazinul se va numi Upcycling Garage şi va fi amplasat în Bucureşti.

Asociatia D.avent este creatoarea comunităţii “Reciclare creative” şi a magazinului online wunderkraft.ro, iar Asociaţia pentru Consum Sustenabil a desfăşurat mai multe proiecte de valorificare a deşeurilor, transformându-le în mobilier şi accesorii.

Ideea a pornit de la discuţii cu artişti şi antreprenori care au facut din upcycling o meserie. Mulţi au probleme cu vânzarea produselor, fie pentru că nu au abilităţile necesare, fie pentru că piaţa nu este suficient de educată pentru a consuma produse alternative. Ei bine, proiectul Upcycling Garage contribuie la rezolvarea acestor probleme:  pe de o parte, artizanilor li se oferă o platformă fizică de distribuţie a produselor, mai vizibilă decât cea din mediul online, pe de altă parte, cetăţenii, care încă nu conştientizează problema deşeurilor din România, pot descoperi cum acestea pot fi valorificate şi transformate în produse utile şi plăcute.

Iniţiatori: Asociaţia D.avent - Reciclare creativă şi Asociaţia pentru Consum Sustenabil, Bucureşti