Energy Playground

Energy Playground
„Energy playground - spaţiu de joacă al viitorului“ este un loc de joacă acoperit, un spaţiu de petrecere a timpului liber chiar în perimetrul şcolii, în care activități precum pedalatul sau săritul corzii transformă mișcarea în energie. Cu ajutorul unor echipamente speciale de ultimă generaţie, joaca copiilor produce energie verde.

Bicicletele cu dinam, panourile solare, şotronul - care utilizează energie cinetică alimentează monitoare pe care rulează animații şi jocuri despre energia regenerabilă, protejarea mediului, adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Toate acestea demonstrează că Energy playground este într-adevăr locul de joacă al viitorului.

Sub sloganul “Joacă-te inteligent! Natura te inspiră şi te susţine!“, Colegiul "Alexandru cel Bun", din Gura Humorului, şi-a propus atragerea copiilor şi adolescenţilor pentru a dobândi, prin joc, comportamente dezirabile: de a fi mai sensibili şi mai protectori faţă de mediu, de a acţiona mai disciplinat, mai responsabil şi mai prompt pentru respectarea naturii, prin cunoaşterea şi utilizarea energiilor regenerabile.

Iniţiator: Colegiul "Alexandru cel Bun", Gura Humorului, jud. Suceava