ECO ROUTE – Încarcă Viitorul

Detectarea scurgerilor de metan în zonele urbane
Proiectul propune realizarea unei reţele de staţii de încărcare gratuită a vehiculelor electrice care să permită deplasarea interurbană cu acesta. ECO ROUTE doreşte să devină o alternativă pentru dezvoltarea electromobilităţii în România, bazată pe principiul: încărcare gratuită pentru vehiculele electrice, plătită prin publicitate!

Staţiile vor fi concepute sub forma unor totemuri publicitare, spaţiul publicitar de pe fiecare faţă a totemului având dimensiunea de 1,40m x 0,80m. Sumele obţinute din vânzarea spaţiului publicitar permit atât acoperirea costului energiei electrice consumate la încărcarea vehiculelor electrice, cât şi obţinerea resurselor financiare necesare producerii altor staţii şi dezvoltarea reţelei de încărcare.

De asemenea, în structura totemului vor mai fi înglobate un sistem de internet gratuit WI-FI de mare viteză şi un sistem de încărcare a telefoanelor mobile. Energia necesară pentru iluminatul spaţiilor publicitare cât şi pentru încărcarea telefoanelor se va obţine prin utilizarea unui panou fotovoltaic.

Iniţiator: Alexandru Ciaglic, Piatra Neamţ, jud. Neamţ