Categoriile concursului

Oricine poate participa la concursul Energy Globe Award: firme, persoane fizice, inventatori, concerne, organizații, organizații neguvernamentale, asociații, comune, orașe, școli, etc. Proiectele pot fi în orice fază de realizare. Proiectele nerealizate până acum pot fi înscrise la categoria Idei.

Categoria DIY

Do it yourself

În această categorie sunt incluse proiectele din domeniul ecologiei, economisirii de energie și folosirii resurselor regenerabile  pentru propria gospodărie. Aşadar, oricine a avut o iniţiativă interesantă pentru propria locuinţă o poate propune pentru concurs şi deveni astfel o sursă de inspiraţie pentru ceilalţi.

Categoria Companii

Companii

Proiectele de economisire a energiei sau proiectele orientate spre conservarea mediului și a resurselor naturale, realizate de companiile care derulează afaceri în România.

Categoria Tineret

Tineret

Proiectele din domeniul ecologiei, economisirii de energie și folosirii resurselor regenerabile care susțin preocupările şi contribuie la dezvoltarea culturii ecologice în rândul tinerilor și orice astfel de activități derulate de tineret sau de unităţile de învăţământ.

Categoria Municipalităţi

Municipalităţi

Proiectele din domeniul economisirii de energie, al promovării resurselor regenerabile ori protejării şi conservării mediului înconjurător la care au contribuit autorităţile locale. Proiectele pot fi înscrise de către oricine, dar titularul proiectului respectiv finanțatorul acestuia trebuie să fie o unitate administrativă autonomă din România.

Categoria Idei

Idei

Ideile, conceptele aflate încă în faza de proiect sau inovațiile – toate acestea  pot fi încadrate în această categorie. Evaluarea acestei categorii nu este legată cu nimic de evaluarea celorlalte categorii.