Energy Globe Award, cel mai prestigios premiu pentru eficiență energetică și protecția mediului

Protejarea mediului înconjurător, o prioritate absolută

Obiectivul competiţiei este de a premia ideile inovatoare care contribuie la protejarea mediului și la economisirea energiei, prin soluţii de eficienţă energetică. Participanții care propun cele mai bune proiecte pot obține premii de la partenerii concursului și de la inițiatorul acestuia în România – compania E.ON. O componentă importantă a participării la competiţie este reprezentată de promovarea în media, prin diverse canale, a câștigătorilor și a proiectelor nominalizate, oferind ideilor respective şansa de a deveni o sursă de inspirație pentru ceilalți, de a crea emulaţie şi modele de urmat.

Categoriile concursului

Concursul E.ON Energy Globe Award Romania este împărțit în  5 categorii – (Municipalităţi, Do it yourself, Companii, Tineret și Idei). La toate categoriile sunt acceptate şi premiate proiectele deja realizate, cu excepţia categoriei Idee, în cadrul căreia sunt premiate doar acele proiecte care urmează să fie realizate. La concurs se poate înscrie oricine are o propunere de proiect care îndeplinește conceptul de bază al concursului.

Înscriere simplă

Competiţia este deschisă oricui: firme, persoane particulare, companii, instituţii publice, organizații neguvernamentale, institute de cercetare, asociații, comune, orașe, școli, universităţi, etc.

Înscrierea proiectelor este deschisă până pe 15 iunie 2018 și participarea la concurs este gratuită. 

Nominalizarea celor mai buni

Juriul de specialitate nominalizează dintre proiectele înscrise pe cele mai bune din fiecare categorie și, ulterior, dintre acestea desemnează câștigătorul categoriei respective. Aceste proiecte nominalizate, împreună cu proiectele câștigătoare, vor fi prezentate în cadrul unei festivităţi care va avea loc în octombrie 2018. Marele câștigător va fi invitat să participe la finala internațională a concursului Energy Globe Award, care se desfășoară în fiecare an într-una dintre metropolele mondiale.